Чоловічий монастир Петра і Павла

Приїхавши на відпочинок, багато хто тільки й робить, що цілими днями загоряє, купається, а ввечері штурмує бари та інші заклади на предмет пива, або ж чогось міцнішого. Ніхто не сперечається, таке проведення часу дозволяє забути про побутові проблеми й інші дратівливі чинники. Але існує й інша група туристів, яка в обов’язковому порядку відвідує пам’ятки тієї місцевості, де їм довелося побувати.

Так вже вийшло, що відпочинок на Світязі пропонує увазі допитливих людей чимало цікавого. Обов’язковим чином має сенс відвідати відразу два духовні об’єкта – чоловічий монастир Петра і Павла і Казанську церкву.

Казанська церква Шацьк

Не дивлячись на те, що вони досить віддалені одне від одного, все ж варто виділити на таку поїздку цілий день. Старі стіни цих будівель побачили багато чого на своєму віку, і вони хотіли б поділитися цим з оточуючими. Дітям буде дуже корисно і цікаво побувати в музеї флори і фауни Полісся, розташованому в мальовничому містечку Шацьк.

Шацький національний парк

Величезна колекція живих рослин і комах не залишить байдужим ані любительку ляльок, ані шкільного хулігана. Та й сам Шацький національний парк є справжнісінькою пам’яткою Волині. Адже тут маса дивовижних місць, незаймані ліси, мальовничі краєвиди і багато, багато іншого. Так само не варто забувати про те, що відносно недалеко розташувався прекрасне місто Луцьк. Його замок вважається одним з кращих в Україні, Брігітський костел так само відомий на весь світ. Десятки музеїв, соборів, храмів і монастирів, що збереглися недоторканими, чекають вас!