Острів на озері Світязь

Всім тим, кому доводилося відвідувати мальовничий край Шацьких озер, доводилося чути легенду про великий острів, який розташувався посеред озера Світязь. Його існування дивує тим, що саме в цій області водойми зафіксовано глибину до 50-ти метрів. Як же там зміг утворитися острів?

Коли наука розводить руками, у свої права вступають легенди і міфи. Волинь рясніє такою народною творчістю, і існує ціла історія, яка розповідає нам про цей дивовижний острів. Ваш відпочинок на озері Світязь буде не повним, якщо ви її не дізнаєтесь! Тож чекаємо вас на відпочинок. А поки що переповімо вам іншу легенду – про те, як утворилося саме озеро Світязь.

Колись в цій місцевості були розкішні поля та луки, десятки сіл і величезний замок, яким правила молода княгиня. Однак, прийшла війна, і фортеця була оточена ворогами. Не бажаючи здаватися в тяжку неволю, княгиня звернулася з молитвою до Бога, щоб той захистив її і вірних людей. Як тільки вона вимовила останні слова, замок пішов під землю, а навколо нього розлилися води, потопивши військо агресорів. З тих пір тут і з’явилося озеро, а величні дерева острова нагадують фортечні вежі. Це всього лише одна з десятків легенд, записана Адамом Міцкевичем під час його перебування в цьому чудовому краю.

Дивовижний край, багатий природою і подібними історіями, чекає на всіх бажаючих. Обов’язково спробуйте відвідати озеро Світязь, навіть якщо й сумніваєтеся, що вам сподобається такий відпочинок. Повірте, ви захочете сюди повертатися ще і ще, адже неможливо не закохатися у Світязь – Перлину Волині.