Волинське Полісся займає північно-західну частину України, що межує з Польщею і Білоруссю. Справжнім її скарбом є система озер, найбільш відвідуване з яких – озеро Світязь. На його берегах відпочивають в будь-який час року. Рівень комфорту забезпечується мережею готелів Світязя і добре розвиненою інфраструктурою відпочинку.

Приваблива магія озера Світязь

Природа щедро обдарувала Волинське Полісся незайманою красою, якої так не вистачає урбанізованому суспільству. Протягом останніх 10 років цей край перетворився в розвинуту рекреаційну зону.

Основний центр туристичного інтересу зосереджується на Шацькому національному природному парку з його озерної системою. Гостям пропонуються такі варіанти розміщення:

  • поселення в готелі (пансіонаті, гостьовому будинку, готелі);
  • проживання в наметі;
  • оренда приміщень у місцевих жителів.

На берегах Шацьких озер існують 4 рекреаційні зони, 3 з яких розташовуються в околицях оз. Світязь. Тут є найбільший вибір готелів – сюди прямують багато туристів, тому вибір житла для комфортного відпочинку різноманітніше. Більшість гостей вибирає для розміщення приватний сектор села Світязь, наприклад, в комплексі сімейного відпочинку Nester-House зі зручним розташуванням, хорошим сервісом та давніми традиціями гостинності.

Незабутні враження – це не завжди пляж на узбережжі

Дозвілля та активний відпочинок на Світязі не поступається інфраструктурі туризму чорноморських курортів України. До уваги гостей пропонується багато атракціонів, оздоровчі процедури, послуги з прокату квадроциклів, тематичні святкування.

Сюди можна додати купання в озері з пологими берегами і піщаним дном, прогулянки по лісу, подорожі по воді, збір ягід і грибів у сезон, рибалка, катання на ковзанах взимку. Знайдуть собі заняття і фотолюбителі, поціновувачи усамітнення і спокою.

Приваблюють відпочиваючих і ексклюзивні пропозиції гостинних господарів – оздоровчі процедури в чанах з ароматними оліями і місцевими травами, лікувально-профілактичні грязьові ванни з корисного сапропелю з дна озера.

Відвідування цих благодатних місць залишить приємні спогади і бажання повернутися сюди. Озерна прохолода в лісовій тиші може стати хорошою альтернативою річної спеці на морському узбережжі.