Шацькі озера – мальовничий природний комплекс з тридцяти озер, розташованих між Прип’яттю і Західним Бугом. Їх поетично прозвали «блакитними очима України», подивитися на які з’їжджаються мандрівники з усього світу. Крім унікальної, первозданної природи, Шацький національний парк прославився озером, глибина якого вражає не менше глибини Байкалу. Це – Світязь – улюблене місце українських, білоруських та інших іноземних туристів.

Природа біля берегів Світязя багатогранна: з одного боку піщана, місцями трав’яниста рівнина, з іншого – викладена хвойним лісовим масивом. Повітря тут надзвичайно чисте, а краса яка розкинулася навколо так і вабить себе досліджувати. Кілометри зелених стежок, мінеральні води, православні монастирі, усяка риба, гриби, фрукти і ягоди – щоб оцінити всю пишноту місцевості вам не вистачить ні сил, ні часу. Кращим з рішень стане прокат велосипедів.

Чому вам потрібна велопрогулянка?

Ми знайшли 5 переваг велопрогулянки над іншими видами відпочинку:

  • Незважаючи на те що відпочинок приїжджих зосереджений навколо озера, прогулянки на човні можуть бути недоречними. Наприклад, коли на вулиці дощ, вітер або шторм. Поїздки на велосипедах не так метеозалежні, хіба що за вікном розігралася злива.
  • Велосипед – відмінна можливість виїхати якнайдалі від галасливих туристів і побачити якомога більше первозданної природи. Кілометраж, який ви подолаєте на колесах, навряд чи кому під силу пішки.
  • Виходячи з вищесказаного, можна припустити, що велосипед дозволить вам дістатися туди, куди не доберуться інші. Ця пропозиція оцінить кожен, хто шукає тихе місце для риболовлі, медитації та іншого проведення часу.
  • Велосипеди популярні серед тих, хто не бачить життя без активності і регулярного тренування м’язів. Це відмінна можливість залишатися в тонусі навіть на відпочинку.
  • І наостанок: велопрогулянка – відмінний відпочинок для сім’ї. Немає нічого більш зближує, ніж відправитися досліджувати гущавину лісу, влаштувати там пікнік, насолодитися тишею і чистим повітрям Шацького національного парку.

Прокат велосипедів на Світязі – це ваша можливість побачити якомога більше місцевості і дістатися туди, куди не доберуться піші мандрівники. Обов’язково скористайтеся нею.