Озеро Світязь – те чого ви ще не знали або хотіли дізнатись!
Озеро Світязь (Шацькі озера).

Світязь є найбільшим карстовим озером України і вважається частиною Шацького природного національного парку. Озеро являє собою абсолютно унікальне водосховище, адже найбільша його глибина становить 58 метрів. З боку баз відпочинку та інших туристичних об’єктів розташувалася величезна мілина з глибиною в метр-півтора. Саме вона і робить відпочинок таким комфортним, адже завдяки їй вода прогрівається ще ранньою весною, що дозволяє купатися в березні. Та й безпека дітям так само не завадить.

Місцева екосистема теж дивовижна, адже вона складається з декількох надзвичайно чистих озер,  і лісових масивів, що вражають своєю незайманістю. Завдяки великому інтересу з боку туристів тут з часом з’явилася сучасна інфраструктура, що пропонує людині все необхідне. Сьогодні відпочинок на Світязі здатний конкурувати з поїздками на моря і океани. Не віриться? Звичайно, адже краще один раз спробувати, ніж сто разів почути.

Звичайно, охороні природи приділяється чимало уваги. Палити багаття безпосередньо в лісах суворо забороняється, так само як і валити живі дерева й залишати за собою сміття. Вас можуть і не помітити інспектори, яких тут достатня кількість, але ж ви захочете сюди повернутися ще не раз і привезти своїх дітей. Тому постарайтеся дотримуватися простих правил, щоб перлина Волині залишалася такою ж на довгі роки. Адже сюди можна приїхати навіть на кілька днів і чудово провести час!