На жаль, відпочинок – це не тільки радість і приємне проведення часу, а й маса потенційних небезпек. Щорічно лікарі фіксують різкий стрибок звернень до лікарень і медпунктів в курортних районах. Річ не тільки у великому скупченні людей, а й часом у вражаючій безпечності.

Якщо ми говоримо про відпочинок на Світязі, то набір загроз в принципі стандартний. Перше місце за популярністю займають харчові отруєння. Ні, не варто відмовляти собі в задоволенні з’їсти гамбургер в одному з кафе на пляжі або повечеряти в затишному ресторанчику. Там якраз ризики отримати проблеми наближаються до нуля, бо контролюючі органи піддають подібні заклади постійним перевіркам. Є більший сенс стежити за тим, як ви зберігаєте м’ясо, не вживати в їжу немиті овочі та ягоди, і бути вкрай обережним при поводженні з грибами. Саме цих три причини найчастіше призводять до дзвінка в “швидку”. Запам’ятайте, що на такій спеці, яка панує влітку, м’ясо може стати непридатним для вживання вже через годину зберігання поза холодильником!

Наступний фактор – перегрів. Опіки та теплові удари завжди були і будуть, але ж у ваших силах позбавити себе від них. Вирушаючи на прогулянку на човні, захопіть з собою головний убір і захисний крем, адже це кілька годин знаходження на відкритому просторі. На пляжі намагайтеся перебувати якомога більше часу в тіні, ваш загар все одно буде рівним і шоколадним. Чи варто говорити про техніку безпеки на воді? Слідкуйте за своєю поведінкою і діями оточуючих, тоді все буде безхмарно і приємно!