Світязь – унікальна водойма не тільки через свою первоздану природу.  З його дна видобуваються лікувальні сапропелеві грязі, які ми застосовуємо для оздоровлення.

Сапропелеві грязі залягають на дні вікових прісноводних озер. Протягом тисячоліть їх збагачували мінеральні та органічні частки, які переробляли численні мікроорганізми. Результатом стала субстанція, збагачена біогенними компонентами – такими, що активізують регенераційні та захисні властивості людини.

Біогенні компоненти сапропелевої грязі, такі як сірководень, мають і терапевтичну дію. Грязі лікують. Їх м’який та органічний терапевтичний ефект дозволяє застосовувати їх і без призначення лікаря. Але основні властивості та протипоказання лікувальних грязей варто знати.

Особливо корисними лікувальні грязі будуть для людей, що бажають позбавитись симптомів: поліартриту, ревматизму, шкірних захворювань, запальних процесів сечостатевої системи, гепатохолециститу, наслідків травм. Грязелікування має й протипоказання: захворювання серця, вагітність.

Маєток NESTER-HOUSE пропонує своїм гостям оздоровчу послугу «грязьові чани». Розігріта лікувальна субстанція знаходиться у чані розміром 1х1,5м, де з комфортом розміщуються люди. Чан – захід сімейний: одночасно в ньому можуть оздоровлюватись кілька людей. Теплі грязі прогрівають та лікують, активізуючи організм для боротьби з хворобою чи просто для активного й повноцінного життя. Запрошуємо скористатися цією можливістю!

отдых на свитязе 259