Відпочинок з дітьми має цілий ряд відмінностей від дорослого відпочинку. Доводиться постійно контролювати ситуацію, щоб улюблене чадо не спричинило собі проблем. До такого заходу найкраще готуватися заздалегідь, щоб бути у всеозброєнні.

В першу чергу, вирушаючи на відпочинок на Світязі, вам слід запастися медикаментами та засобами гігієни для малюка. Це не тільки памперси й засоби від нежитю, а й маса речей на всі випадки життя. Обов’язково: креми від сонця, швидко засвоювані таблетки від захитування та отруєння. У будь-якому випадку бажано мати під рукою мобільний телефон з грошима на рахунку, для оперативного виклику доктора.

Природно, що від батьків буде потрібно максимум уваги. Ви в жодному разі не повинні дозволяти дитині тривалий час перебувати під відкритим сонцем, або гратися на пляжі самостійно. Дитина може в будь-який момент полізти в воду, а навчити чадо плавати в крихітному віці неможливо. Хоч дивовижна вода Світязя  виштовхує людське тіло завдяки своєму унікальному складу, на це покладатися не варто. Так само обов’язково контролювати, що малюк їсть. Саме на відпочинку найчастіше трапляються отруєння, адже дитячий організм не звик до різкої зміни раціону, відповідно й адаптується набагато гірше.

Рекомендований час перебування на пляжі з дітьми до 10 років – з 4-5 годин вечора, або до 8-9 годин ранку. Палюче сонце в лічені хвилини може призвести до теплового удару, а шкідливий вплив ультрафіолету на незміцнілий організм дуже складно передбачити.