В маєтку NESTER-HOUSE ми послідовно дотримуємось такої думки: відпочинок повинен не тільки приносити задоволення, а й укріплювати здоров’я людини. Крім спеціально організованих оздоровчих процедур, таких як чани, у нас ви щодня відчуватимете благотворний вплив світязьких купань.

Світязь має карстове походження. Цьому озеру тисячі років. Вода в ньому особлива. Багато хто помічає, що регулярні купання у Світязі зміцнюють здоров’я, а саме, чудово впливають на стан шкіри. Вона робиться м’якою, пружною, дрібні ранки й порізи гояться практично моментально. Таку властивість світязької води помітили давно. Зокрема, після Другої Світової війни світязькі купання допомагали відновитися пораненим військовим.

Цілющі властивості води Світязя зумовлено її хімічним складом. Світязька вода насичена сріблом, йодом та гліцерином. Кожен елемент має позитивний вплив на здоров’я людини, а їх поєднання ще підсилює благотворний ефект.

Срібло має потужну бактерицидну дію. Протимікробні та протигрибкові властивості срібла широко відомі. До того ж, потрапляючи у невеликій кількості в організм під час купань, іони срібла Ag+ стимулюють роботу кровотворних органів. Купаючись у Світязі, сміливо відкривайте очі: такі промивання – чудова профілактика кон’юнктивіту.

Йод також гоїть за знезаражує. Оздоровлюючий ефект морської води почасти визначається саме йодовою її складовою. Світязька вода у цьому сенсі анітрохи не поступається морській воді! Йод, як і срібло, позитивно впливає на стан шкіри. До того ж йод, розчинений у воді Світязя,  активізує мозок, покращує пам’ять, бере активну участь у функціонуванні щитовидної залози. Купайтеся у Світязі! У разі, якщо організму бракує йоду (а це трапляється частіше, ніж можна собі уявити), він візьме необхідну його кількість із світязької води.

Гліцерин дуже корисний для зовнішніх покривів. Розчинений у світязькій воді гліцерин робить шкіру м’якою та пружною, а волосся – шовковистим. Гліцерин нормалізує діяльність шкірних залоз. Після купання не змивайте одразу світязьку воду, дайте їй висохнути на тілі: відчуєте себе як після змащування дорогими лосьйонами.

Змушені, тим не менше, попередити: якою б не була корисною світязька вода для організму, пити її не можна. Купайтеся на здоров’я! Нехай відпочинок на Світязі з року в рік оздоровлює та омолоджує вас.