Людству здавна відома цілюща сила тепла. Теплові процедури сприятливо діють на здоров’я як у комбінації з лікуванням, так і самостійно. Теплова терапія є окремим напрямком такого дієвого способу відновлення здоров’я як фізіотерапія. Давайте прослідкуємо, що ж корисного відбувається з організмом, коли людина занурюється у розігрітий до 40-50 градусів чавунний чан із світязькою водою в маєтку Nester-House (окрім того, що це просто приємно).

Шкіра: у добре прогрітому організмі прискорюється обмін речовин. Дрібні травми загоюються. Йод та срібло, що містяться у світязькій воді, діють як антисептик, а гліцерин, підвищеним вмістом якого характеризується вода Світязя, пом’якшує та омолоджує шкіру.

М’язи та сухожилля: чани чудово впливають на відновлення після травм. Якщо свіжа травма є прямим протипоказом для вигрівання у чані, то застарілі обмеження рухів травмованих кінцівок гарячий чан зніматиме дуже й дуже добре. Тепло розслаблює м’язи. Травмована колись рука чи нога у воді важить менше – рухайтесь, розробляйте її. Люмбаго, перенапруження м’язів – усе це не вистоїть проти цілющого тепла світязьких чанів!

Суглоби: для такої прикрої штуки як артрит світязькі чани є одним з найкращих лікувальних засобів. Тепло розширює судини, обмін речовин відбувається інтенсивніше. До уражених суглобів надходить більше кисню, шкідливі продукти обміну виводяться швидше. Створюються найкращі умови для відновлення нормальної роботи суглоба.

Внутрішні органи: тепло розслаблює й знімає усі спазми гладкої мускулатури. Таким чином чани нормалізують роботу жовчного міхура, нирок, кишківника, всіх залоз ендокринної системи та інших систем функціонування організму.

Будьте здорові!

Варто сказати й про те, кому за станом здоров’я не варто брати участь у таких теплових процедурах як чани. Людям із хворобами серця краще скористатися іншими способами оздоровлення. Майбутні мами теж повинні бути обачними й уникати чанів. Краще посидьте у шезлонгу поруч із вашим сімейством: поки вони вигріватимуться у цілющій світязькій воді, саме час на приємні та веселі розмови!