У Волинській області є свій «озерний край» – Шацькі озера. І серед них розташована справжня перлина, озеро Світязь, найглибше і найбільше з усіх.

Шацькі озера – це прекрасне місце, улюблене туристами і відпочиваючими, але саме на озері Світязь ви знайдете не тільки цілющу воду і хвойні ліси на його берегах, але і добре розвинену інфраструктуру, яка допоможе вам прекрасно провести тут час.

У нашому готелі є все необхідне для приємного і активного відпочинку на Світязі, розваги на будь-який смак і цікаві, пізнавальні екскурсії.

Які передбачені розваги?

Головна розвага на Шацьких озерах – це прогулянки на природі, купання в озері, заняття тенісом і, звичайно ж, рибалка.

Потрібно тільки пам’ятати, що озеро Світязь є частиною національного парку і тут діють спеціальні правила для риболовлі. Наприклад, треба отримувати квитки для лову риби з човна.

Якщо вам потрібен повноцінний відпочинок для сім’ї, вибирайте готелі озера Світязь. Ви завжди можете піти з дітьми на пляж або вибрати дитячий басейн на території готелю, для малюків є облаштовані ігрові кімнати.

Готель на Світязі з власним пляжем пропонує прекрасну можливість викупатися в кристально чистій воді озера і позасмагати на піску. На території пляжу є багато атракціонів, де можуть веселитися не тільки діти, а й дорослі. Можна орендувати човен або катамаран і поплавати по озеру.

Послуги для відпочиваючих

У готелі багато затишних номерів з усіма зручностями, розраховані на будь-який рівень доходу. Ви можете заздалегідь подивитися ціни на 2021 на озері Світязь і забронювати вподобаний номер.

  • Для відпочиваючих в готелі передбачена зручна парковка.
  • Є прокат велосипедів на для любителів активного відпочинку на свіжому повітрі.
  • Є ресторан з кращою кухнею.
  • До переліку послуг входять оздоровчі водні і грязьові процедури і масаж.

Якщо ви приїдете відпочити на дивовижне озеро Світязь, ви ніколи не пошкодуєте про це і з користю проведете час.

Шацькі озера – мальовничий природний комплекс з тридцяти озер, розташованих між Прип’яттю і Західним Бугом. Їх поетично прозвали «блакитними очима України», подивитися на які з’їжджаються мандрівники з усього світу. Крім унікальної, первозданної природи, Шацький національний парк прославився озером, глибина якого вражає не менше глибини Байкалу. Це – Світязь – улюблене місце українських, білоруських та інших іноземних туристів.

Природа біля берегів Світязя багатогранна: з одного боку піщана, місцями трав’яниста рівнина, з іншого – викладена хвойним лісовим масивом. Повітря тут надзвичайно чисте, а краса яка розкинулася навколо так і вабить себе досліджувати. Кілометри зелених стежок, мінеральні води, православні монастирі, усяка риба, гриби, фрукти і ягоди – щоб оцінити всю пишноту місцевості вам не вистачить ні сил, ні часу. Кращим з рішень стане прокат велосипедів.

Чому вам потрібна велопрогулянка?

Ми знайшли 5 переваг велопрогулянки над іншими видами відпочинку:

  • Незважаючи на те що відпочинок приїжджих зосереджений навколо озера, прогулянки на човні можуть бути недоречними. Наприклад, коли на вулиці дощ, вітер або шторм. Поїздки на велосипедах не так метеозалежні, хіба що за вікном розігралася злива.
  • Велосипед – відмінна можливість виїхати якнайдалі від галасливих туристів і побачити якомога більше первозданної природи. Кілометраж, який ви подолаєте на колесах, навряд чи кому під силу пішки.
  • Виходячи з вищесказаного, можна припустити, що велосипед дозволить вам дістатися туди, куди не доберуться інші. Ця пропозиція оцінить кожен, хто шукає тихе місце для риболовлі, медитації та іншого проведення часу.
  • Велосипеди популярні серед тих, хто не бачить життя без активності і регулярного тренування м’язів. Це відмінна можливість залишатися в тонусі навіть на відпочинку.
  • І наостанок: велопрогулянка – відмінний відпочинок для сім’ї. Немає нічого більш зближує, ніж відправитися досліджувати гущавину лісу, влаштувати там пікнік, насолодитися тишею і чистим повітрям Шацького національного парку.

Прокат велосипедів на Світязі – це ваша можливість побачити якомога більше місцевості і дістатися туди, куди не доберуться піші мандрівники. Обов’язково скористайтеся нею.

Готель на Світязі з власним пляжем

Унікальність Шацьких озер

Шацькі озера незмінно користуються заслуженою увагу туристів з усієї України. Можна не тільки купатися, загоряти і рибалити, але також насолодитися унікальним свіжим і чистим повітрям, якого не вистачає в місті.

Відпочинок для сім’ї на Світязі стане відмінним проведенням часу, подарує нові сили, енергію і емоції для досягнення поставлених цілей. Шацькі озера – це цілий комплекс з 30 невеликих озер, в число яких входять Світязь, Луки, Чорне Велике, Пісочне, Пулемецьке та інші. Найбільшою популярністю користується озеро Світязь. Таку однойменну назву носить і село, розташоване на його березі.

Готель на Світязі

Унікальна природа, незайманий хвойний ліс, чисте повітря і дивовижної краси краєвиди обов’язково сподобаються любителям дикої природи і затишку. Готель на Світязі з власним пляжем надає всі умови для комфортного і розслабляючого відпочинку для всієї родини.

Крім єднання з природою, можна відвідати оздоровчі процедури:

  • чани з чистою теплою водою, ароматичними маслами і запашними травами;
  • лікувальні грязі відновлюють сили і життєву енергію, підвищують імунітет і перешкоджають розвитку запалень;
  • масаж подарує повне розслаблення, а також сприятливо вплине на всі м’язи і суглоби.

На території готелю Nester-House можна порибалити. Маленькі мандрівники обов’язково знайдуть собі заняття до душі, так як на території розташована цілий дитячий ігровий майданчик з гірками, батутами та басейном.

Ціна проживання

Вартість номерів залежить від комфортабельності і додаткових зручностей. Кондиціонери, санвузол, телевізор, Wi-Fi та інші зручності утворюють ціни відпочинку на Світязі у 2021 році і присутні практично у всіх номерах. При цьому і бюджетні варіанти також обладнані необхідним набором зручностей, які створюють домашній затишок.

Спокійний відпочинок в комфортабельних номерах урізноманітнює будь-яку подорож і дозволить насолодитися тишею, а приємна атмосфера подарує незабутні емоції і відчуття.

Чистота природних озер – вдала альтернатива морю або дорогого відпочинку в горах. Якщо ви в пошуках спокійного, красивого і унікального місця для відпочинку в гармонії з природою, то Шацькі озера стануть безпрограшним рішенням.

7 причин обрати відпочинок на Світязі

  • Це найглибше озеро України, яке входить в систему Шацьких озер.
  • Вода в Світязі вважається не тільки чистою, а й лікувальною.
  • Озеро знаходиться в оточенні густого соснового лісу.
  • Це одна з найбільш екологічно чистих зон України.
  • Різноманітність послуг – гарантія повноцінного цікавого відпочинку для сім’ї.
  • Можливість вибрати готель на Світязі з власним пляжем.
  • Всесезонність – відпочинок на Шацьких має свої принади і взимку, і влітку.

Чим зайнятися на відпочинку

Волинь – цікавий і ще маловідомий край для любителів екотуризму. Адже Шацькі озера вважаються частиною природного заповідника. Тут панує самобутня природа, яку неможливо знайти в інших регіонах України.

Будучи унікальним місцем для душевного відпочинку і фізичного відновлення, озеро Світязь користується популярністю серед туристів завдяки добре розвиненій інфраструктурі. Вам не важко буде знайти готелі з комфортними номерами, паркуванням на Світязі, можливістю відвідувати чисті приватні пляжі.

Ідеї для активного відпочинку на Світязі:

  • Прогулянки на катамаранах.
  • Навчання віндсерфінгу.
  • Катання на човнах.
  • Риболовля.
  • Збирання грибів та ягід.
  • Прокат велосипедів на Світязі.
  • Прогулянки під вітрилом фешенебельних яхт.
  • Піші прогулянки та екскурсії.
  • Купання в дитячому басейні.

Особлива увага кухні

Волинь – регіон з унікальними рецептами української національної кухні. Також в готелях передбачені універсальні меню, що включають різноманітність сучасної європейської кухні. За бажанням, ви можете замовити доставку піци і суші, а також взяти участь в кулінарних майстер-класах в готелях.

Їжа готується з продуктів, які вирощені і зібрані в екологічно чистих умовах. Насолоджуйтеся приємним відпочинком з користю для здоров’я!

Одне з головних переваг відпочинку на Світязі – це можливість замовляти тури вихідного дня. Незабутні вікенди дозволять регулярно повертатися на відпочинок в цей дивовижний край.

Волинське Полісся займає північно-західну частину України, що межує з Польщею і Білоруссю. Справжнім її скарбом є система озер, найбільш відвідуване з яких – озеро Світязь. На його берегах відпочивають в будь-який час року. Рівень комфорту забезпечується мережею готелів Світязя і добре розвиненою інфраструктурою відпочинку.

Приваблива магія озера Світязь

Природа щедро обдарувала Волинське Полісся незайманою красою, якої так не вистачає урбанізованому суспільству. Протягом останніх 10 років цей край перетворився в розвинуту рекреаційну зону.

Основний центр туристичного інтересу зосереджується на Шацькому національному природному парку з його озерної системою. Гостям пропонуються такі варіанти розміщення:

  • поселення в готелі (пансіонаті, гостьовому будинку, готелі);
  • проживання в наметі;
  • оренда приміщень у місцевих жителів.

На берегах Шацьких озер існують 4 рекреаційні зони, 3 з яких розташовуються в околицях оз. Світязь. Тут є найбільший вибір готелів – сюди прямують багато туристів, тому вибір житла для комфортного відпочинку різноманітніше. Більшість гостей вибирає для розміщення приватний сектор села Світязь, наприклад, в комплексі сімейного відпочинку Nester-House зі зручним розташуванням, хорошим сервісом та давніми традиціями гостинності.

Незабутні враження – це не завжди пляж на узбережжі

Дозвілля та активний відпочинок на Світязі не поступається інфраструктурі туризму чорноморських курортів України. До уваги гостей пропонується багато атракціонів, оздоровчі процедури, послуги з прокату квадроциклів, тематичні святкування.

Сюди можна додати купання в озері з пологими берегами і піщаним дном, прогулянки по лісу, подорожі по воді, збір ягід і грибів у сезон, рибалка, катання на ковзанах взимку. Знайдуть собі заняття і фотолюбителі, поціновувачи усамітнення і спокою.

Приваблюють відпочиваючих і ексклюзивні пропозиції гостинних господарів – оздоровчі процедури в чанах з ароматними оліями і місцевими травами, лікувально-профілактичні грязьові ванни з корисного сапропелю з дна озера.

Відвідування цих благодатних місць залишить приємні спогади і бажання повернутися сюди. Озерна прохолода в лісовій тиші може стати хорошою альтернативою річної спеці на морському узбережжі.

Багато людей люблять відпочивати не в комфортабельних номерах готелів, а на лоні природи, в звичайних наметах. Погодьтеся, в цьому є своя романтика, так само як і в приготуванні їжі на багатті замість газової плити. Озеро Світязь з радістю надає вам таку можливість.

Фактично, у вас на вибір є два варіанти. Перший – відправитися з великою компанією в місцеві ліси, щоб розбити власне наметове містечко. Для цього потрібно буде домовитися з інспекторами по прибуттю на місце, щоб вони не забороняли валити сухостій і палити вогнища. Далі ж усе залежить лише від вашої організованості.

Обов’язковою умовою є наявність дизельного генератора для забезпечення зарядки мобільних телефонів, фотоапаратів і ноутбуків. Такий відпочинок на Світязі досить яскравий і дуже цікавий, адже навколо ні душі, крім тих людей з якими ви приїхали. Однак слід вгадати з погодою, адже Волинь може надати сюрприз у вигляді тижневих злив.

Другий варіант – трохи більш цивілізований. У районі мілини, приватного сектору та баз відпочинку є вже організовані наметові містечка. Тут ви зможете придбати дрова, отримати у власне розпорядження подовжувач з розеткою, і будете перебувати в безпосередній близькості від цивілізації. Це означає, що поруч будуть магазини, кваліфікована медична допомога і охорона правопорядку.

Вибирати лише вам самим, тут жодних порад давати не має сенсу. Адже комусь якраз хочеться самотності, інші ж змушені робити ставку на безпеку через дітей.

Жаркими літніми днями можуть набридати навіть піщані пляжі і прекрасна вода озера Світязь. Та й чоловіки в більшості своїй не розуміють, як можна просто лежати і засмагати, нічого не роблячи. Така вже їх дієва натура. І ось увагу нудьгуючого привертає реклама екскурсій на байдарках. Чи варто їхати? Однозначно так!

Пасивний відпочинок на Світязі – це дуже добре. Він розслабляє м’язи, дозволяє організму виспатися і набратися сил. Але всього хорошого повинно бути в міру, тому, коли ви втомитеся валятись у шезлонгу, сміливо вирушайте в невелику подорож по місцевих визначних пам’ятках на такому транспорті, як байдарки.

Недалеко від туристичної зони розташувалася спортивна база, що пропонує дану послугу всім бажаючим. Все, що від вас потрібно – бути тверезим, виспаним і готовим присвятити кілька годин свого життя цікавим пригодам. Адже чудове озеро Світязь ховає у собі величезну кількість таємниць.

Хтось досі вважає, що воно має максимальну глибину півтора метри, лише тому, що ніколи не йшов з пляжу. Адже тут є і прекрасні бухти, і лагуни, і навіть точка, де під вами буде пласт землі завтовшки в 50 метрів! Коли ви там опинитеся, то напевно відчуєте себе не в своїй тарілці, але такий адреналін коштує тимчасових витрат.

Урізноманітнивши таким чином відпочинок, ви отримаєте величезний заряд позитиву. Єдиний момент, на який варто звернути увагу – захистіть шкіру кремом від засмаги, бо якщо день видасться сонячним, то ви можете дуже швидко обгоріти .

Якщо з денною програмою на озері Світязь не виникне жодних проблем, то з приводу вечірньої у багатьох виникають запитання. Що робити, адже це не курортне місто? Велика частина пансіонатів розташована далеко від селищ. Не варто переживати! Як показала практика, звідси ніхто не їде незадоволеним!

  1. По-перше, власники житла, яке ви знімаєте, завжди готові запропонувати вам організацію вечірнього дозвілля. Як вам вечеря на свіжому повітрі, в список страв якої входить шалено смачний шашлик і тільки що спійманий короп!?
  2. По-друге, на околицях великих пансіонатів цілодобово працюють кафе і бари. Так що ваш відпочинок на Світязі запам’ятається веселими компаніями і бурхливими пригодами. А чому б і ні, адже всі ми люди! Це повернувшись у місто вам доведеться натягнути маску бухгалтера або менеджера, який найбільше переживає за власну репутацію і реноме організації, на яку доводиться працювати.
  3. І нарешті, молодь може здорово провести час у місцевому клубі з найсучаснішою музикою. Але не будемо забувати і про сімейні пари, які воліють тиші й спокою. У їх розпорядженні будуть затишні альтанки і мансарди. Тут можна вести цікаві бесіди до пізньої ночі, а потім розійтися спати страшенно задоволеними прекрасно проведеним днем​​. А попереду він ще не один! Це чудовий привід для радості, чи не так!?

Так само варто врахувати той факт, що в більшості котеджів і пансіонатів встановлено пластикові вікна та надійні двері, які не дозволять розбудити ваших дітей сусідам, що пізно повертаються з прогулянки.

Що ж брати з собою?

Будь-якому гарному відпочинку передують тривалі збори. Це нормальна практика, адже якщо ви не хочете відчувати незручностей, то варто подбати про себе заздалегідь. Перед поїздкою на Світязь у людей виникає логічне запитання, що ж брати з собою? З одного боку, це ж озеро, а не морський курорт. З іншого – живуть же там люди якось. Через сумніви, доводиться тягнути величезні баули зі скарбом, більша частина якого не згодиться взагалі.

Давайте розберемося, що ж буде актуальним!?

Припустимо, ви вирішили зупинитися в приватному секторі, в пристойному будиночку, де є можливість ще й готувати самостійно. Почнемо з продуктів. Так як відпочинок на Світязі проходить дуже бурхливо, то і сили підкріплювати доведеться активно, особливо вечорами. Однак дуже старатися, забиваючи наданий холодильник, теж не варто, адже тут є маса барів, кафетеріїв та інших закладів громадського харчування. Вирішувати вам самостійно.

Засоби гігієни

Досить захопити з собою щось легке для сніданків, на кшталт яєць і сосисок. Наступний момент – засоби гігієни. Природньо, що в селищі ви навряд чи знайдете мило або зубну пасту улюбленої марки, так що їх брати обов’язково. Так само було б непогано прихопити засоби від комарів, здатних пробратися в будь-який номер або ж зіпсувати гарний вечір на свіжому повітрі. А ось відпочиваючим з дітьми бажано везти все, що потрібно для дитини. На місці є аптеки, присутні кафе з дитячим меню, але краще перестрахуватися, бо це питання вкрай важливе. А ось вудки, купальники та інші туристичні приналежності завжди можна придбати в численних магазинах.

До Відпочинку з дітьми є дещо інші вимоги, аніж коли йдеться про двох дорослих людей. Тут доводиться враховувати масу чинників, наприклад, наявність магазинів, дитячих майданчиків, аптек, медпунктів і т.д. З цієї причини дуже часто люди змушені їхати не зовсім туди, куди хотілося б. Звичайно, багато хто вибирає морські міста через розвинену інфраструктуру. Однак озеро Світязь ні в чому їм не поступається.

Давайте розберемося по порядку, що ж нам може запропонувати Перлина Волині:

  1. По-перше, це велика мілина, яка довжиною перевищує 180 метрів. Її глибина не більша за півтора метри, що дає гарантію безпеки. Ваші чада, навіть якщо залишаться на деякий час без нагляду, не зможуть собі нашкодити. Через мілину тут тепла вода з повною відсутністю хвиль. Скільки зіпсованих штормами днів можна пережити на морі?
  2. По-друге, до вашої уваги є все необхідне. Сімейний відпочинок на озері Світязь пройде ідеально. У безпосередній близькості завжди знайдуться магазини зі свіжими продуктами і адекватними цінами, при готелях і базах відпочинку в обов’язковому порядку чергують медсестри, є аптеки, ну а ціни на все такі ж, як і в містах.

Тільки уявіть, як чудово будуть проводити час діти! Набридли піщані пляжі та ідеально чиста вода? Будь ласка – піша або кінна прогулянка по лісах до ваших послуг. А може ви захочете поплавати з сім’єю на човні й побувати на далеких спокійних пляжах? Ну а ввечері на вас чекають тихі номери з кондиціонерами і пластиковими вікнами, щоб звуки з вулиці не будили малюків.